Grønland

Grønland

Dating der giver sommerfugle i maven.

Tag det første skridt med vores unikke matchmaker-teknologi. Det er ikke magi, men det føles nogle gange sådan.


Ta’ kærligheden seriøst.

Lovechik er dating for dig, der tager kærligheden seriøst. Dig, der vil have mere end et hurtigt knald og en uendelig række af ligegyldige dates. Dig, der vil finde en at dele tilværelsens store og små oplevelser med. Dig, der ved, at kærligheden ikke kommer af sig selv, men kræver, at man anstrenger sig bare en lille smule. For dig, der godt vil investere lidt af dig selv og dine penge i at få hjælp fra markedets mest seriøse matchmaker-teknologi.

Kan man blive glad sammen med en jævnbyrdig partner, eller skal vedkommende ligge i top ti, før vi er tilfredse? Af Maria Christiansen Vi skal tale om noget, mange ikke bryder sig om at tænke på i forbindelse med dating og at finde en partner. Men der er ingen vej udenom. Når du forstår, hvad dette emne reelt handler om, vil det spare dig for en masse problemer – for ikke at tale om dine udgifter til Kleenex.

Det er rart at tænke på, at vi kan løse alt med kærlighed og kildevand, men der er et tredje ord, der også begynder med k, og det er konkurrence. Til det ord klæber en ubehagelig lugt af, at nogle er bedre og stærkere end andre, og at de “bedste” kommer hurtigere og lettere i mål. Det gør de også – i hvert fald i første omgang. Lad os se dette konkurrenceuhyre i øjnene.

Der er nogle mennesker, som de fleste i en kultur synes er mere attraktive end andre. Derfor er der mange, der gerne vil danne par med dem, og på et datingsite vil der flyde en lind strøm af beskeder til deres indbakke. I den modsatte ende af sådan en skala er der en anden gruppe, som færre skriver til eller byder op til dans. Dem er der ikke så meget rift om, og de må arbejde mere for at gøre opmærksom på sig selv. Begge disse grupper er små, for de fleste mennesker ligger nogenlunde i midten, når det handler om at tiltrække det andet køn.

Overfladiske værdier lægger vi først mærke til

Nej, det handler slet, slet ikke om den enkeltes værdi som menneske. Det handler ikke engang om de talenter og indre kvaliteter, vi har. Tværtimod drejer denne “værdi” på kærlighedsmarkedet sig udelukkende om nogle overfladiske ting: udseende, ungdom, bolig, bil, de “rigtige” postnumre, uddannelse og job. Inden nogen siger, at de er fuldstændig ligeglade med, hvem de forelsker sig i, er her en lille test:

Kvinde, vil du helst være sammen med den yngre flyveleder, hvis dyre solbriller holder på hans kraftige hår, mens I kører i hans cabriolet op til villaen med havudsigt? Eller foretrækker du den gamle, tand- og hjemløse mand, der skubber sin indkøbsvogn med tomme flasker? Vi kunne lave en tilsvarende prøve til mændene, men mon ikke svarene vil blive nogenlunde de samme?

Nogle har flere valgmuligheder end andre

Svarene vil give sig selv, fordi de to eksempler er så ekstreme modsætninger. Også mellem os mere gennemsnitlige eksemplarer går der nogle skillelinjer. Ingen har bestemt, at det skal være sådan, og vi taler helst ikke om dem, men vi kender dem godt alligevel.

Når vi kigger på de mange datingprofiler med ledige singler, forekommer valget derfor let. Vi kan da lige så godt skrive til en af de meget tiltrækkende personer som en, der virker knap så spændende. Jo, det kan vi. Men vi risikerer altså nemt at blive valgt fra, fordi der allerede er skarp konkurrence om sådan en profil.

For vi vil alle helst “matche opad,” mens de færreste har lyst en partner, som de finder under deres eget niveau. Alligevel forventer (læs: håber) jeg, at ham, der er lækker på overfladen, kan se mine indre kvaliteter, selv om min fysiske indpakning nok er mere gennemsnitlig. I praksis er problemet desværre, at ham det gode catch også får breve fra kvinder, der er smukkere, yngre, bedre uddannede, you name it.

Men andre kan jo også kun vurdere os på nogle ydre og overfladiske kvaliteter, indtil de lærer os at kende. Og husk dig selv på, at den overfladiske skønhed alligevel mister sin betydning, når du kommer tæt på andre. Har vedkommende en dårlig personlighed, hjælper tandblegningen og den dyre frisure ikke et hak. Skønheden falmer også. Dels som årene går, dels fordi vi vænner os til den andens udseende, når den første stormende forelskelse lægger sig.

Selvfølgelig kan smukke mennesker også have et smukt sind. Mange ved imidlertid også, at der er efterspørgsel efter dem, og derfor har de mange muligheder. Og det er præcis, hvad dette fænomen, vores “værdi” på dating- og kærestemarkedet, handler om. Det er lige meget hvor god, jeg selv synes, at jeg er. Det handler udelukkende om, at den anden mener eller tror, at vedkommende kan finde noget bedre end mig – at han eller hun har bedre muligheder. Vi bestemmer altså ikke selv vores kurs på partner-børsen. Den afhænger af, hvordan andre opfatter deres egne muligheder for at gøre et godt kup.

Der er mange gode partnere, når du ser dig om

Og nogle gange føler vi os narret, fordi vi troede, at den anden var seriøst interesseret i os. Men for dem var vi blot et pitstop, som de hyggede sig lidt med under jagten på den helt store gevinst i kærlighedslotteriet. Den gevinst, de selv mener, at de har mulighed for at vinde. Men vi blev forblændet af, at så lækker en supermand eller -kvinde ville have os (hvilket de så heller ikke ville, da det kom til stykket). Det betyder ikke, at du ikke skal gå efter en single, der er i top ti, hvis du ikke kan lade være. Bare at du måske gør klogt i at købe en stor pakke Kleenex først.

Hvad i alverden skal alle vi nogenlunde almindelige mennesker så gøre, når vi gerne vil kærligheden sammen med en god partner? “Finde en god partner alligevel.”: http://dk.lovechik.com Skriv med nogle forskellige mennesker på lovechik, og når I har aftalt en date, så gør følgende, når du er på vej hen til cafeen, eller hvor I nu skal mødes:

Se dig om på gaden og læg mærke til alle de par, der er glade for hinanden, selv om de ikke ligner fotomodeller. De fleste mennesker i denne verden er ganske almindelige, og de trives med det. De er også tilfredse med en nogenlunde jævnbyrdig partner, for de har fundet lykken sammen, selv om de hverken hedder George eller Amal med Clooney som efternavn. Og det er jo i virkeligheden lykken, vi søger, ikke?